Hvis du velger «Start på nytt nå», vil du få samme alternativene som med Shift-tasten og Start på nytt. Det har i perioder vært mye problemer knyttet til de månedlige programvareoppdateringene fra Microsoft. Det gjør at mange systemadministratorer tar seg god tid til å teste oppdateringene på testsystemer før de rulles ut til produksjonssystemene. Dersom det oppdages feil som ikke er til å leve med, venter administratorene med å installere oppdateringene inntil feilene har blitt rettet. Du kan i utganspunktet ikke forhindre installasjon av oppdateringer hvis du bruker Windows 10 Home, men Microsoft har i ettertid lansert et verktøy for at nettopp dette skal være mulig.

Dersom du har installert en brannmur eller et antivirus-program (f.eks. Norton Internet Security), så kan disse programmene windll.com/nn/dll/microsoft-corporation/vcomp100 plutselig finne på å blokkere slik at du ikke får lest eposten din. Prøv å skru av brannmuren eller antivirus-funksjonen og deretter hente epost på nytt. Som skanner hele PC-en for å finne slike programmer, filer og andre søppeldata som tar opp plass og sinker maskinen.

  • Dette er en pakke med diverse småapper som kalender, klokke og spill, som blir lett tilgjengelige på skrivebordet i Windows.
  • Hvis du er ute etter det nyeste av det nye, så velger du Insider-varianten du er komfortabel med i Pick your Insider settings-fanen.
  • Har du også lagt merke til værmeldingen i Windows?
  • Forskningsorganisasjonen som står som prosjektansvarlig i søknadsskjemaet må ha godkjent at søknaden sendes inn.
  • Når klientmaskinen har restartet, vil påloggingsvinduet se likt ut som tidligere.

Både for å frigi plass, men også for å hindre at disse legger beslag på PC-ens ytelse. Hos Dataporten kan du se hvilke apper du trykt kan avinstallere. Microsoft gjentar i en fersk pressemelding at Windows 10-oppgraderingen vil bli rullet ut i bølger.

Windows 11

Du bør uansett ta sikkerhetskopi av alle viktige data før du eventelt oppgraderer til Windows 10. Du går til Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Aktivering. Her finner du en egen knapp til Windows Store og denne kan du bruke til å kjøpe oppgradering. Ved å kjøre den blir Windows 10 byttet ut med Windows 11, samtidig som programmene og filene dine blir værende på maskinen.

Slik Fikser Du Windows 10

Ledetekst – bruk kommendolinjen til avansert feilsøking. Fyll inn din personlige informasjon under for å sende inn din henvendelse og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig. Dessverre har angrepet forekommet i en ekstra vanskelig periode der vi har ferieavvikling, men vi vil gjøre vårt ytterste for å hjelpe de som trenger bistand. En kritisk feil har nylig oppstått for Microsoft-servere og -klienter. Derfor kan du nå oppdatere lansert en hasteoppdatering for å tette et sikkerhetshull i deres utskriftstjeneste, Windows Print Spooler. De nevnte oppdateringene retter flere Hyper-V-relaterte sikkerhetsfeil.

Så starter du pc-en på nytt og kjører Windows Update. Prøv feilsøkingsprogrammet på Windows Update delen i pc-en din og velg å søke etter feil i Windows Update. Via Presentasjonsvisningens kontrollpanel klikker du påVisningsinnstillinger, og bytter etter ditt behov. Legg merke til at none ganger så kan kontrollpanelet befinne seg på lerettet; da må du se der for å finne frem til kontrollpanelet og knappene. På den positive siden har Microsoft klart å installere Windows 10 på et enormt antall maskiner.